Navigation » MPC Club Community Board > Media Player Section > 2009 / 2010 Generation Realtek Based > DViCo TViX 6600, S1 and N1 » Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Notices

» Slysoft Recommended!
1 CLick BD and DVD backups
Download AnyDVD HD!
For Blu-Ray and DVD!
» Log in
User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!
» Stats
Members: 88,046
Threads: 29,706
Posts: 251,923
Welcome to our newest member, kovicorea
» MPC Club Advertisers and Sponsors
Reply
 
Thread Tools
Old 22-08-11, 04:19   #1
Cossack1977
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Experienced Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 173
Contribution: 0.07%
Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Hi all,
Finaly gave in and bought a nas. Got the Synology DS1511+, upgraded it to 3gib ram as it was so cheap. Currently running 3 x 3tb hitachi 7200rpm drives in raid 5.

Having major issues playing 1080p movies on both my 6640n and 2 x s1.

720p movies and tv shows play fine but the majority not all but the majority of my 1080p mkv's stutter something severe.

I have tried in both samba and nfs mode, funny this is they both stutter but in different places.

I have jumbo frames turned off. Currently all running through a gigabit switch but have tried running it through a 10/100 switch as well.

Please help as i just spent a fortune on the nas and now my partner has gone crazy with us not being able to watch movies.

Please go ahead and ask questions and ill reply as soon as i can. It is really beyong me why this isnt working.
Cossack1977 is offline   Reply With Quote
Advertising
Advertising temporarily disabled
Old 22-08-11, 09:52   #2
Sunblock

Senior Member
 
Sunblock's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 425
Contribution: 0.17%
Thanks: 5
Thanked 15 Times in 15 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Let me try to help as I am using DS1010+ with DX510 without any issues using both samba and nfs for Popcorn C-200 and Dune Smart B1.

Is your DS1511+ having the latest firmware installed?

Are you using a HDMI splitter? If yes, don't use it as I had encountered audio and video problems using the monoprice hdx-401e hdmi switch for both Popcorn C-200 and Dune Smart B1.
Sunblock is offline   Reply With Quote
Old 22-08-11, 10:18   #3
mysticc

Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 420
Contribution: 0.17%
Thanks: 11
Thanked 27 Times in 20 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Maybe there is still some indexing of photos running in the background?
This may take days with many pictures.
Check systemressources on your NAS.


I am running a DS1010+ with DX510 through GBit-Switch to 100MBit-Switch to feed my HTPC - PopcornHourC-200 before - no problem to stream 1080p.
Jumboframes enabled.
mysticc is offline   Reply With Quote
Old 22-08-11, 10:44   #4
beolion
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Addicted to MPC
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 61
Contribution: 0.02%
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Seems like you have tried everything

One small suggestion, could you also try to use UPnP, this always worked for my Tvix (6600 and S1). Now I have a 100 MBit switch, and it works very well with SAMBA.

One last thing, do you use Wireless or Wired connections?
beolion is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 08:38   #5
Cossack1977
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Experienced Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 173
Contribution: 0.07%
Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Originally Posted by Sunblock View Post
Let me try to help as I am using DS1010+ with DX510 without any issues using both samba and nfs for Popcorn C-200 and Dune Smart B1.

Is your DS1511+ having the latest firmware installed?

Are you using a HDMI splitter? If yes, don't use it as I had encountered audio and video problems using the monoprice hdx-401e hdmi switch for both Popcorn C-200 and Dune Smart B1.
have tried both dsm 3.1 and currently tying 3.2 beta.

both s1 run straight to samsung LCD tv's via hdmi
my 6640n run hdmi to tv and optical to my harman kardon amp
Cossack1977 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 08:40   #6
Cossack1977
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Experienced Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 173
Contribution: 0.07%
Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Originally Posted by mysticc View Post
Maybe there is still some indexing of photos running in the background?
This may take days with many pictures.
Check systemressources on your NAS.


I am running a DS1010+ with DX510 through GBit-Switch to 100MBit-Switch to feed my HTPC - PopcornHourC-200 before - no problem to stream 1080p.
Jumboframes enabled.
currently dont have any photos on the nas except for the tvix cover art.

just opened resources. all tvix are on so all three no accessing anything on nas and usage on cpu, memory and network are sub 5%
Cossack1977 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 08:43   #7
Cossack1977
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Experienced Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 173
Contribution: 0.07%
Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Originally Posted by beolion View Post
Seems like you have tried everything

One small suggestion, could you also try to use UPnP, this always worked for my Tvix (6600 and S1). Now I have a 100 MBit switch, and it works very well with SAMBA.

One last thing, do you use Wireless or Wired connections?
upnp seems to work fine but then i lose the advantyage of coverart which partner likes.

i have tried running though a 10/100 switch only no luck back to gigabit swith no different.

all cables are cat6.

umm im lost
Cossack1977 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 09:11   #8
mysticc

Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 420
Contribution: 0.17%
Thanks: 11
Thanked 27 Times in 20 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Can you post mediainfo-output of 2 files - one stuttering and one running smoothly.

http://www.videohelp.com/tools/MediaInfo
mysticc is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 13:05   #9
OzSteve
12TB and counting

TIP: Upgrade to Premium
Senior Member
 
OzSteve's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 259
Contribution: 0.1%
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 17 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

I had some issues at the start, try CAT5e cable if you have any, some switches don't like CAT6 cables. Are the 1080p rips the ones you did if so how ?

I have a 1010 and a 2411 and I have no issues streaming 1080p rips to a few Dvico's ay the same time. Has to be something you missed.......!
__________________
Dvico - M6640 DUO
Dvico - M6600A
Dvico N1
Onkyo PR-SC5508 and PA-MC5500
Synology DS2411+ (12x 3TB Drives)
Synology DS1010+ (3GB RAM, 5x 2TB drives)
Synology DX510 (5x 2TB drives)
Cisco 24Port Gigabit Smart Switch
Samsung 55" LED TV D7000
5x WD Elements 2TB Drives
OzSteve is offline   Reply With Quote
Old 23-08-11, 13:10   #10
Cossack1977
Premium Potential
TIP: Upgrade to Premium
Experienced Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 173
Contribution: 0.07%
Thanks: 7
Thanked 8 Times in 8 Posts
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Re: Issues playing 1080p movies off my new Synology DS1511+ NAS

Originally Posted by OzSteve View Post
I had some issues at the start, try CAT5e cable if you have any, some switches don't like CAT6 cables. Are the 1080p rips the ones you did if so how ?

I have a 1010 and a 2411 and I have no issues streaming 1080p rips to a few Dvico's ay the same time. Has to be something you missed.......!

the rips are the ones i get from newsgroups.

if i copy it onto a harddrive plug it into either unit it plays without a problem.
I can also watch it on my pc, laptop and macbook without a problem.

funny thing is before the nas i had a 2tb in both units one with movies and other with tv shows and i could watch anything between them without a problem.
Cossack1977 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


» MPC top List...

TOP 5 Regular media players

  • Popcorn Hour C-300 (81%)
  • Mede8er Med500x2 (80%)
  • Dune SMART (D1) (65%)
  • HDI Dune Base 3.0 (52%)
  • DViCo TViX X-Roid (00%)

TOP 5 Hybrid media players

  • HDI Dune BD Prime 3.0 (75%)
  • HDI Dune HD SMART B1 (74%)
  • PoPCorn Hour C-200 (68%)
  • HDI Dune MAX (54%)

We do not recommend currently...

  • Xtreamer products
  • Hantech products
  • MViX products
  • DviCo products
  • HDX products
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.1 - twisted by vbTwist and Hi-Jack (MPC Club)